AED en Reanimatie cursus


In het voorjaar willen we iedereen, vanaf 16 jaar, een training reanimatie + AED aanbieden. Indien je kunt reanimeren vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand, bijvoorbeeld iemand in je naaste omgeving. Jij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden!

Om een indruk te krijgen wat je allemaal leert tijdens deze cursus, zie onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=hIeY5iK3s1Q 

 

Inhoud van de cursus: 

- Hartstilstand en reanimatie - feiten en cijfers

- Achtergrondinformatie over een hartstilstand / hartinfarct

- Het aanleren van de reanimatie + gebruik AED

- Verslikking / verstikking met oefenen
- Stabiele zijligging

- Aanvullende informatie over reanimeren, o.a. reanimatie kinderen / niet-reanimeren verklaring

- Aanmelden als burgerhulpverlener.

De trainingen worden gegeven in groepen van 4 - maximaal 6 personen. Je kunt je ook als gezin / groep aanmelden, indien je dit prettiger vindt (vooral in coronatijd). Tijdens de training kan er 1 1/2 meter afstand gehouden worden, de maskers én de longen van de reanimatiepop zullen worden verwisseld na elke cursist.

 

De cursus duurt ongeveer 3 1/2 - 4 uur (dit kan overdag, in de avond of op zaterdag) en kost € 35,=. Er zijn veel ziektekostenverzekeringen die de cursus vergoeden. https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus 
Mocht dit niet zo zijn dan heeft de Dorpsraad gelden beschikbaar om een aantal mensen de basiscursus te laten volgen. Mocht je verzekering de cursus niet vergoeden, laat dit dan weten bij de inschrijving.

De cursus wordt gegeven in het voorjaar, door Caroline v.d. Wiel – v. Thiel. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen dan vragen wij je om een mail te sturen naar info@dorpsraadvelp.nl. Zodra we de aanmeldingen binnen hebben krijg je bericht per mail over de verdere procedure.

 

Met vriendelijke groet,

De Dorpsraad